Zbulimi I Fundit, Ekspertët : 1 Kafe Ne Dite…


Kafeina është një nga stim uluesit më të përdorur në botë. Kafeina shpalos vlerat e saj 15-20 minuta pasi futet në organizëm. Sipas të dhënave efektet e saj zgjasin zakonisht 8 deri në 14 orë në varësi të gjinisë, peshës, moshës.

Sipas ekspertëve, një sasi prej 250 mg kafeinë në ditë përmirëson përqendrimin, largon str esin dhe ul rrez. ikun e sëm. undjeve të ze mrës. Por kafeina ka një ndikim të fortë edhe në sistemin qendror ne rvor.Si ndikon kafeina tek sistemi qendror ne rvor?Kafeina imiton një transmetues nervor që prodhohet gjatë ditës. Ajo vepron kundër përgatitjes së organizmin për të fjetur. Kafeina ndikon pikërisht tek re ceptorët e tr urit dhe për p asojë njeriu është en ergjik dhe aspak i përgjumur.