Walker “selam“ Europës, Mos ma prekni UÇK-në edhe Shqiptarët


Walker “selam“ Europës, Mos ma prekni UÇK-në edhe Shqiptarët.Ish-drejtuesi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, ambasadori William Walker, ka thënë se shumica e krímeve në Kosovë janë kryer nga Serbia dhe jo nga UÇK-ja.

Ai në një intervistë për RTK-në, është shprehur i zhgënjyer pas publikmit të informatës për ak takuzën e Gjykatës Speciale ndaj presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit dhe liderit të PDK-së, Kadri Veselit.

“Isha tejet i zhgë njyer, kur Prokurori doli të enjten apo të premten e kaluar me atë deklaratë. Tani e vë në pyetje edhe kohën e asaj deklarate sepse presidenti Hashim Thaçi ishte duke udhëtuar në Uashington për të marrë pjesë në një samit të ftuar nga Shtëpia e Bardhë, në përpjekje për të arritur një zgjidhje të negociuar përfundimtare. Pra që Prokurori të bëjë një shpallje të tillë mu në atë moment, me përmbajtjen e ak takuzave të tilla, mendoj që kjo e vë në pikëpyetje edhe kohën e edhe motivin prapa asaj shpallje”, ka thënë ai.

Walker është shprehur se edhe presidenti aktual serb, Aleksandër Vuçiq, ka përgjegjësi për krímet në Kosovë, pasiqë ka qenë ministër në qeverinë serbe.

“Ai ka qenë pjesërisht përgjegjës për atë punë, sepse ka qenë ministër i qeverisë që urdhëronte fo rcat serbe të sigurisë të bënin ato që bënin në Kosovë gjatë viteve 1998-99 e si pa sojë e kësaj ishte edhe Reçaku”, ka thënë ai. Ai ka ftuar prokurorë të hulumtojnë për presidentin serb.

Walker ka kërkuar nga liderët e Kosovës unitet në këtë kohë, të cilën e ka quajtur të keqe për Kosovën.