Vuçiq jep Urdher nga Serbia: ushtria e Kosovës duhet të shuajm menjëher, është urdher i prem, Serbia ka ushtri


Vucic ka thënë se Ushtria e Kosovës sipas tij është një rrez ik për sigurinë në rajon, duke u bërë thirrje komunitetit ndërkombëtar që të reagojë menjeher.Ne i bëjmë thirrje Komunitetit Ndërkombëtar që të sigurojnë respektimin e Rezolutës dhe të mos lejojnë formimin e Forcave të Arma tosura të cilat do ta rrez ikonin sigurinë dhe stabilitetin e Kosovës mirëpo edhe të regjonit. Tentativa e Prishtinës për formimin e të ashtuquajturës Ushtri të Kosovës është një plan për shkatërrimin e përpjekjeve të Vuçiqit për paqe”, ka thënë Vuçiqit. Madje sipas Vuçiqit, qëllimi i vetëm i Prishtinës për formimin e Ushtrisë është kon flikti me Serbinë.

Qëllimi i vetëm i formimit të Ushtrisë është konflikti me Serbinë dhe ne nuk do të lejojmë krijimin e formacioneve që Haradinaj e Veseli të arrijnë deri në Nish”, ka thënë Vucic.E shkoi edhe më larg në reagimin e tij, duke thënë se ushtria serbe është e gatshme që të mbrojë qytetarët e vet pavarësisht gjithçkaje çka mund të ndodhë.