Vuçiq jep Urdher nga Serbia / Ushtria e Kosovës duhet të shuajm menjëher, është urdher i prem, Serbia ka ushtri?


Vucic ka thënë se Ushtria e Kosovës sipas tij është një rr ezik për sigurinë në rajon, duke u bërë thirrje komunitetit ndërkombëtar që të reagojë menjeher.Ne i bëjmë thirrje Komunitetit Ndërkombëtar që të sigurojnë respektimin e Rezolutës dhe të mos lejojnë formimin e Forcave të A rma tosura të cilat do ta rrez ikonin sigurinë dhe stabilitetin e Kosovës mirëpo edhe të regjonit.

Tentativa e Prishtinës për formimin e të ashtuquajturës Ushtri të Kosovës është një plan për shk atërrimin e përpjekjeve të Vuçiqit për paqe”, ka thënë Vuçiqit. Madje sipas Vuçiqit, qëllimi i vetëm i Prishtinës për formimin e Ushtrisë është kon flikti me Serbinë.