Veteranët e Kroacisë mobilizohen dhe dalin në mbështetjes të UÇK’së


Zyra e Prokurorisë së Specializuar të Republikës së Kosovës e zhvendosur në Hagë ka filluar edhe me ngritjen e aktakuzave pas intervistimit të shumë luftëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ngritja e propozim aktakuzës u bë edhe ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe kryetarit të PDK’së, Kadri Veseli kinse kanë kryer krime ndaj serbëve.Kjo shkaktoi reagime të mëdha në Kosovës dhe pakënaqësi të shumta, ku shumë qytetarë e veteranë të UÇK’së dolën në përkrahje të Thaçi, Veselit dhe gjithë atyre që janë intervistuar nga Specialja.

Së fundi në përkrahje të veteranëve të UÇK’së kanë dalur edhe veteranët e Kroacisë, ku janë organizuar me motorë duke bërë një tour atje.Flamuri i UÇK’së dhe mbishkrime të tjera në përkrahje të veteranëve të Kosovës kanë ardhur nga veteranë kroatë.