Urime Shqipëtar Shteti Më I Fortë Njeh Kosovën Dhe Ndan Lajmin Që Është Pro Heqjes Së Vizave


Ministrja e Punëve të Jashtme, Meliza Haradinaj-Stublla ka zhvilluar një bisedë telefonike me Ministrin e Jashtëm nga Estonia, Urmas Reinsalu.

Shteti estonez ka konfirmuar se do të jetë pro liberalizimit të vizave për Kosovën. “Zhvillova një bisedë telefonike me Ministrin e Jashtëm nga Estonia, Urmas Reinsalu. / Hap Pamjet Eks.kluzive pasi ta tejkalosh marke tingun

Republika e Estonisë apo Estonia ndodhet në pjesën veriore të Evropës. Kryeqyteti i Estonisë është Talini. Republika baltike është anëtare e Bashkimit Evropian që nga viti 2004. Estonia fitoi pavarësinë për herë të parë më 24 shkurt 1918, dhe e rifitoi atë më 20 gusht 1991 pas një pushtimi 47 vjeçar nga Bashkimi Sovjetik.

Estonia kufizohet në jug nga Letonia ndërsa në lindje nga Rusia. Në veri, gjiri i Finlandës e ndan nga Finlanda dhe Deti Baltik e ndan në perëndim nga Suedinë. Estonia njihet si vendi i vetëm i qeverisjes elektronike (e-qeverisje) ku çdo shërbim shtetëror kryhet me anë të internetit, duke përdorur kartën e identitetit. Gjithashtu Estonia është i vetmi vend në botë që aktualisht kryen të gjitha zgjedhjet në vend me anë të internetit, duke e bërë kështu të mundur votimin kudo që zgjedhësi ndodhet e është i pajisur me internet.