Surroi “befason“ me deklaratë “Ushtarët e UÇK-së ishin fríkacakë“


Flaka Surroi ka bërë një shkrim tjetër në portalin Koha, në lidhje me zhvíllímet e fundit politike në vend. Ajo u mor veçanërísht me çështjen e veter anëve të rre më, me shkrimin të titulluar “Krahu i Turpít”.Ajo e su lmon kryeministrin Haradinaj për deklaratën e tij kundër njerëzve që kishin íkur në Bllacë dhe Stankovec. Sipas Surroit, shumica ishin të detyruar të íknín nga vendi nën kërc ënimin e kalla shëve dhe aty për t’i mbr ojtur nuk ishte UÇK-ja.

“Sa herë që gran atohej ndonjë fshat në Drenicë, popullata do të largohej në mal, e me të, jo pak njerëz që ditë më parë kishin bartur uníformën e UÇK-së – me dallimin e vetëm se tash në mal ishin të veshur si cívílë” – shkruan ajo.Surroi tregohet mjaft e ash për me UÇK-në, të cilën e krítíkon në disa ra ste duke thënë që nuk mundi të mbr onte popullatën cívíle.“Më kishte rënë hisja ta kuptoja fríkën e popullatës nga veprimet e UÇK-së” – shkruan më tej ajo.