Shuplaka’ e radhës nga BE për Hashim Thaçin, ky është paralajmërimi i fundit për Presidentin


‘Shuplaka’ e radhës nga BE për Hashim Thaçin, ky është paralajmërimi i fundit për Presidentin“Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi nuk është më në tavolinën e bisedimeve midis Kosovës dhe Serbisë. Por sa kohë ai të jetë president do ta mbajë veten në mënyrë jolégale dhe jolégjítime në díalog. Emërimi i Skënder Hysenit si koordinator është treguesi më i qartë dhe i fréskët se idetë dhe projektet e Hashim Thaçit dhe dy autorëve te tjerë, Vuçiç dhe Rama nuk kanë vdékur. Por një gjë është e ditur:

Sa më shumë që Thaçi dhe Rama përpíqen për ta realízuar projektin e ndarjes së Kosovës, aq më I madh do të jetë zhgénjimi dhe hákmarrja politike e morále ndaj tyre! Në një farë mënyre me këtë inícíativë dhe me veprímet që kanë kryer ata të dy si dhe bashkëpunëtorët e tyre në politikë, në media, në shoqërinë cívíle etj janë shënuar në historinë e kombit shqiptar si shërbëtorë të Serbisë agre sore dhe ar mike të shqiptarëve!”, thotë Bytyçi për “Bota Sot”.

“Por ju keni të drejtë kur përmendni reagímet e përfaqësuesve të Bashkimit Europian e në veçanti të Gjermanisë dhe Britanisë së Madhe. BE si dhe këto dy vende lidere të kontinetit nuk e duan një përfundim të díalogut me opsionin e ndryshimit të kufíjve dhe shkëmbímit të terrítoreve. Zonja Viola von Cramon edhe një herë përmes intervistës së saj në Bota sot ka bërë të ditur se ideja dhe projekti për ndryshímin e kufíjve është e mbetet i papranueshëm. Mos harrojmë se ak uza ndaj Hashim Thaçit u publikua në mënyrë të përshpejtuar píkërisht për të ndalur një marr ëveshje midis Kosovës dhe Serbisë, e cila parasheh lëvízjen e kufíjve midis dy vendeve.