Shkencëtarët na tregojnë se si të kuptojmë nëse jemi të infek tuar me CO *V ID-1 9


Shteti i Taiwan, është një nga shtetet e para që është ballafaquar me virusin Covid 19, prandaj ata kanë shkuar përpara me studime të karakteristikave të virusitShkencëtaret nga ky vend, kanë dhënë disa këshilla interesante.Ata kanë thënë se personi mund të mos ketë shenja infeksioni nga Covid 19 me ditë të tëra, para se ta kuptojë realitetin e hidhur.

Nëse janë shfaqur temperatura dhe kollitja, mushkëritë tashmë janë infektuar nga fibroza në masën 50 % dhe është tepër vonë.Ata sugjerojnë ta bëni një test të thjeshtë çdo mëngjes: Merrni frymë thellë dhe mbajeni frymën së paku 10 sekonda.Nëse pas testit nuk keni kollitje, ose nuk keni ndonjë ndjesi tjetër të keqe apo telashe me frymëmarrje, kjo dëshmon se nuk keni infeksion.Këtë provë bëjeni çdo mëngjes në një ambient me ajër të pastër.