ShBA me reagim të çuditshëm për aktakuzën ndaj Thaçit e Veselit: Qe 20 vjet u përgatit njoftimi


ShBA me re agim të çuditshëm për ak takuzën ndaj Thaçit e Veselit:Qe 20 vjet u përgatit njoftimi, hap përparaAmbasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë i ka quajtur ak takuzat ndaj presidentit dhe kryetarit të PDK-së si një hap përpara në procesin e drejtësisë dhe të pajtimit në Ballkanin Perëndimornjë përgjigjje të çud itshme për gazetën Kohën, ShBA thotë se ky njoftim ka qenë duke u përgatitur qe 20 vjet.“Ky njoftim ka qenë duke u përgatitur qe 20 vjet. Shtetet e Bashkuara të Amerikës nxisin Dhomat e Specializuara të Kosovës dhe Zyrën e pavarur të Prokurorit të Spec ializuar për t’ju përmbajtur mandatit të tyre përderisa ky rast vazhdon përmes sistemit të drejtësisë.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës besojnë se dorëzimi i ak takuzës të paralajmëruar nga Zyra e pavarur e Prokurorit të Spec ializuar paraqet hap përpara në procesin e drejtësisë dhe të pajtimit në Ballkanin Perëndimor. Ky njoftim është thelbësor për avancimin e sundimit të ligjit dhe të drejtësisë për viktimat në Kosovë, si dhe për ta shtyrë vendin përtej kësaj periudhe të tmerrshme dhe për t’ju bashkuar komunitetit euroatlantik”, thuhet në përgjigjen e ambasadës së SHBA-së në Prishtinë