Sami Lushtaku “selam“ Edi Ramës, Mos luaj me Kosovën për interesa Politike!


Sami Lushtaku ka kërkuar nga politikanët e Shqipërisë t’i lënë marrëzírat për ak uzat për krímet e Iuftës. Ka thënë se asnjë politikan shqiptar nuk ka ardhur në Kosovë për të qenë afër shqiptarëve të Kosovës në kohën kur Gjykata Speciale ka arr estuar figurat kryesore të UÇK’së.I ftuar në ABC për të folur rreth Iuftës çlírimtare në Kosovë dhe gjy katës së Hagës, Sami Lushtaku, ish-koma ndant i UÇK-së ka komentuar edhe a kuzat që janë bërë në Shqipëri në drejtim të kreut të Partisë Demokratike, Lulzim Basha.

Lushtaku u shpreh se mendon që politikanët shqiptarë duhet t’i lënë pas ato që ai i quajti marrëzíra dhe të jenë më aktív dhe më pranë Kosovës në këtë kohë.Po ashtu, ish-koma ndant i UÇK-së theksoi se ka pritur që politikanë apo një pjesë e institucioneve të qeverisë të shkojnë në Kosovë, dhe të takohen me ta, por kjo nuk ka ndodhur.

“Unë mendoj që politikanët shqiptarë duhet t’i lënë këto marrëzíra dhe të jenë më aktívë dhe më afër nesh në Kosovë. Deri më tani asnjë politikan nuk ka ardh në Kosovë që ta bashkëndjejë këtë që i ka ndodh kryetarit të shtetit…Kam prit që një pjesë e institucioneve të qeverisë së Shqipërisë të vijnë në Kosovë, të takohet me ne, dhe deri më tani nuk ka ndodhur. Desha me falenderu, Ervin Salijanin që ishte në Kosovë, e kam prit unë, kemi shkuar tek Va rrezat e Dësh morëve. Dhe desha ta falënderoj që ka ardh e na ka ngushëllu”, ka thënë ndër të tjera Lushtaku/abcnews.al