Sa është i sigurt udhëtimi me avionë në kohë pandemie?


Sa është i sigurt udhëtimi me avionë në kohë pandemie?Për shkak të hapësirës së vogël në aeroplanë, nuk është e mundur mbajtja e distancës së rekomanduar fizike për t’u mbrojtur nga virusi korona.Kjo ka ngjallur edhe polemika, se sa mund të jetë i sigurt udhëtimi me avionë në kohë pandemie.Linjat ajrore nuk e shohin këtë si një problem të madh.

Oliver Buchhofer, menaxher i operacioneve të fluturimit në Zvicër, thotë se rreziku i infeksionit në aeroplanë është minimale.“Rreziku i infeksionit në bord është akoma i ulët, ekziston gjithashtu një koncept mbrojtjeje. Maska janë një element. Sigurisht, ka edhe ventilim në bord. Është një element i rëndësishëm pse rreziku i infeksionit perceptohet si i ulët”, ka thënë ai, përcjell albinfo.ch.

Por, Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Hamburg nuk pajtohet. Dieter Scholz, profesor i Sistemeve të Avionëve, shpjegon udhëtimi me avionë ka rrezik më të lartë se udhëtimi me transport publik.“Shumë njerëz mblidhen në aeroplanë, ata janë afër shumë për një kohë të gjatë. Ky kombinim nuk ndodh në ndonjë transport publik.”, thotë ai.Në fakt, shumë njerëz marrin frymë të njëjtën hapësirë në aeroplan dhe distancat fizike është e vogël.Megjithatë, linjat ajrore i referohen ventilimit të veçantë në aeroplanë: