Rritje e ulësëve shqiptare në Kuvendin e Maqedonis


Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) në Maqedoni ka dalë me rezultatet e para për zgjedhjet në vend, njofton Telegrafi Maqedoni.Sipas KSHZ-së në gjithë vendin dalja e qytetarëve në zgjedhje ka kaluar 50% e votuesve të regjistruar për të votuar.Jo-zyrtarisht, Kuvendi i Maqedonisë së Veriut do të duket kështu:Koalicioni “Mundemi” 47 deputetëOBRM-PDUKM 46 deputetë13 deputetëASH-AAA 11 deputetëLevica 2 deputetëPdsh 1 deputetëPërndryshe në gjithë vendin ka 1,814,263 votues dhe në garë partitë ishin për 120 deputetë në Kuvend

Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) në Maqedoni ka dalë me rezultatet e para për zgjedhjet në vend, njofton Telegrafi Maqedoni.Sipas KSHZ-së në gjithë vendin dalja e qytetarëve në zgjedhje ka kaluar 50% e votuesve të regjistruar për të votuar.Jo-zyrtarisht, Kuvendi i Maqedonisë së Veriut do të duket kështu:Koalicioni “Mundemi” 47 deputetëOBRM-PDUKM 46 deputetë13 deputetëASH-AAA 11 deputetëLevica 2 deputetëPdsh 1 deputetëPërndryshe në gjithë vendin ka 1,814,263 votues dhe në garë partitë ishin për 120 deputetë në Kuvend.