“Rrëzimi I Qeverisë Kurti Ishte Vr Asje E Qytetarëve”, Baraliu: E Kam Ditë Çka Ka Me Ndodhë…


Kosova renditet shteti i parë në botë për vde kje nga Koronavirusi në një milion banorë. Këtë e ka konfirmuar edhe media amerikane Bloomberg, e cila ka shkruar se rrëzimi i Qeverisë së Albin Kurtit, ishte vr asje e qytetarëve. E këtë e kishte parashikuar edhe analisti shqiptar që jeton në Amerikë Bleron Baraliu. Ai ka thënë se Kosova duhet të mos i hapë shkollat së paku edhe një muaj, derisa të rritet vetëdija e qytetarëve. Sipas Baraliut, rrëzimi i Qeverisë Kurti, ishte vepër e ulët tra dhtie ndaj popullit.

Reagimi i tij në Facebook:Kosova vazhdon të prijë me vde kje nga Covid1- Kurrë se kam pas zakon me u thirrë me ‘a t’kam thanë’, por kur po i rishikoj postimet e mia nga Prilli/Maji, edhe vet po më vjen inati që e kam ditë çka ka me ndodhë e s’kam mujt me bë gjë (sidomos polemikat rreth ‘moshës së re’ dhe asgjësimit të këtij abantazhi për shkak të duhanpirjes së lartë)

2- Shkollat duhet me qëndru mbyllur në Kosovë, se paku edhe një muaj, përderisa vetëdija qytetare është në nivel të banana republikës (prej Amerike unë di raste ku të infektuarit me Covid shëtisin të lirë nëpër Kosovë)3- Tash edhe Bloomberg po pajtohet se rrëzimi i qeverisë ka qenë = vr aje të qytetarëve, prandaj nuk tërhiqem nga teza ime se ky rrëzim ka qenë një vepër e ulët tradhtie ndaj popullit. Ndoshta mësojmë, por nuk e besoj — fatkeqësisht. Jemi kush jemi!