Rrëfimi i veteranes Mimoza Shala, në moshën 17 vjeçare iu bashkua UÇK-së


Ishte vetëm 17 vjeçare kur i ishte bashkuar lu/ftës së fundit në Kosovë. Atëherë kur nuk dinte se si do të mbaronte e sotmja dhe nuk e dinte nëse do ta niste të nesërmen. Është kjo Mimoza Shala, nga qyteti i Gjakovës, e cila ishte pjesëmarrëse në Ush/trinë Çli/rimtare të Kosovës, në Zonën Operative të Dukagjinit. Atë kohë ajo e kujton me plot dhi/mbje.

Ideja për t’iu bashkuar lu/ftës, në vitet 1998-99 erdhi nga një grup i vogël nxënësish, të cilët e kishin një qëllim: të ju dalin në ndihmë shokëve dhe çl/irimin e vendit. “Ende nuk i kisha mbushur 17 vjet. U mobilizuam bashkë me shokë e shoqe në gjimnaz. Pra organizimi ynë ishte në shkollë. Ishte fundit i vitit 1998 ku iu bashkuam U Ç K-së. Veprimtaria ynë kryesisht ishte në Zonën Operative të Dukagjinit… Deri në ç/lirim kam qenë pjesë e Brigadës 137- Gjakova”, deklaroi për RTV Dukagjinin, Mimoza Shala. Per me shum ndiqe intervisten me po sht