Redaktori shqiptar i “Deutsche Welle”: Mërgimtarët mund të vijnë nga Gjermania, këto janë rregullat


Redaktori shqiptar i “Deutsche Welle”: Mërgimtarët mund të vijnë nga Gjermania, këto janë rregullat.Gjermania vazhdon ti konsideroj si vendet e Ballkanit të rrezíkuara, për shkak të vazhdimsisë me ra stet e koronavirusit dhe se ajo vetëm rekomandon qytetarët e saj që të mos udhëtojnë atje. Pra nuk ndalon, vetëm i paralajmëron shtetasit e saj që mos të udhëtojnë edhe në shtetet si: Shqipëria, Kosova, Serbia, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Bosnjë – Hercegovina, etj.

Ky paralajmërim vlen deri në fund të gushtit. Por këto janë vetëm rekomandime, ashtu siç i jep edhe Bashkimi Evropian. Se a do të lejohet kjo të ndodhë në gusht, varet se si do të jetë gje ndja me koronavirusin në shtetet e Ballkanit Perëndimor, përcjell INA.

Ju mund të udhëtoni prej Gjermanisë drejt Ballkanit, pra nuk ka asnjë ndalesë, vetëm ka paralajmërim. Më gjërësisht ndiqni këshillimet e gazetarit Bahri Cani.