Reagon Mustafa: Unë s’i jap udhëzime Hotit, atë e udhëzon Kushtetuta dhe ligjet e Kosovës


Reagon Mustafa: Unë s’i jap udhëzime Hotit, atë e udhëzon Kushtetuta dhe ligjet e KosovësLideri i LDK-së, Isa Mustafa tha se duhet sqaruar disa deklarata që po bëhen rreth dialogut Kosovë-Serbi dhe rolin e tij e të liderëve të tjerë të koalicionit qeverisës.Mustafa tha ee si Kryetar i LDK-së nuk i jep udhëzime kryeministrit Avduillah Hoti, por që konsultohet me të dhe partnerët e koalicionit për dialogun dhe çështjet e tjera programore.Ai theksoi se kërkon dhe do të kërkojë që të implementohet Programi qeverisës, kurse dialogu sipas tij duhet të zhvillohet në suaza të parimeve për të cilat janë pajtuar, transmeton Indeksonline.Mustafa deklaroi se preferon që të ketë konsultime të rregullta dhe përmbajtjesore me partnerët e koalicionit , por që të respektohet kryeministri dhe t’i besohet se do të kryejë detyrën e tij.

Postimi i plotë:Duhet te sqarohem lidhur me disa deklarata që po ipen rreth dialogut dhe rolit tim dhe të liderëve tjerë të koalicionit qeverisës.Unë, si Kryetar i LDK-së nuk i jap udhëzime Kryeministrit Hoti. Unë konsultohem me Kryeministrin dhe partnerët e koalicionit për dialogun dhe për çështjet e tjera programore. Kërkoj dhe do të kërkoj të implementohet Programi qeverisës, kurse dialogu të zhvillohet në suaza të parimeve për të cilat jemi pajtuar.Preferoj të kemi konsultime të rregullta dhe përmbajtësore me partnerët e koalicionit dhe me Kryeministrin, por edhe ta respektojmë Kryeministrit dhe ti besojme që ai ta kryej detyrën e tij.Tezat, që po i proklamon Ministri i Drejtësisë, se Kryeministri do të jetë i pavarur në punët e tij të brendshme, kurse në punët e jashtme do të udhëzohet nga tre liderët politik, për mua janë ndërhyrje në përgjegjësitë kushtetuese të Kryeministrit dhe qeverisë, prandaj edhe të papranueshme.Kryeministrin e udhëzon Kushtetuta dhe ligjet e Kosovës; Qeveria dhe Kryeministri i përgjigjen Kuvendit të Kosovës.