Raka paralajmëron se në vjeshtë të këtij viti do të përballemi me dy ‘armiq


Mikrobiologu Lul Raka, paralajmëron se në vjeshtë të këtij viti do t’i kemi dy ‘armiq’, koronavirusin dhe gripin sezonal.Situatën në të cilën pritet të hyjmë, Raka e sheh si të vështirë.“Këtë vit të njëjtën kohë do t’i kemi dy armiq. Normal që është më vështirë të luftojmë me dy armiq në të njëjtën kohë sepse edhe gripi sezonal do t’i konsumojë kapacitet spitalore, pasi do të ketë njerëz të hospitalizuar edhe nga gripi”, u shpreh Raka për RTV Dukagjini.Sipas mikrobiologut, qëndrimi në ambiente të mbyllura do të jetë problem pasi shton mundësinë e përhapjes së gripit.

Mikrobiologu Lul Raka, paralajmëron se në vjeshtë të këtij viti do t’i kemi dy ‘armiq’, koronavirusin dhe gripin sezonal.Situatën në të cilën pritet të hyjmë, Raka e sheh si të vështirë.“Këtë vit të njëjtën kohë do t’i kemi dy armiq. Normal që është më vështirë të luftojmë me dy armiq në të njëjtën kohë sepse edhe gripi sezonal do t’i konsumojë kapacitet spitalore, pasi do të ketë njerëz të hospitalizuar edhe nga gripi”, u shpreh Raka për RTV Dukagjini.Sipas mikrobiologut, qëndrimi në ambiente të mbyllura do të jetë problem pasi shton mundësinë e përhapjes së gripit.