Publikohen 9 pikat e marrëveshjes së mundshme Kosovë-Se’rbi, 99% në dë’m të Kosovës


Publikohen 9 pikat e marrëveshjes së mundshme Kosovë-Serbi, 99% në dëm të KosovësDeputeti i LDK-së, Haxhi Avdyli, ka cekur 9 pikat që po prodhon dialogu Hyseni-Gjuriq me ndërmjetësimin e Lajçak.Ai thotë se përveç pikës për të pagjeturit, të gjitha të tjerat janë 100% në interes të Serbisë.Publikohen 9 pikat e marrëveshjes së mundshme Kosovë-Serbi, 99% në dëm të KosovësDeputeti i LDK-së, Haxhi Avdyli, ka cekur 9 pikat që po prodhon dialogu Hyseni-Gjuriq me ndërmjetësimin e Lajçak.Ai thotë se përveç pikës për të pagjeturit, të gjitha të tjerat janë 100% në interes të Serbisë.

“Kthimi i Serbëve të zhvendosur, kthimi pronave për Serbinë , eksterritorialitet për kishën Serbe, kthimi i tregut për Serbinë dhe asociacioni me kompetenca ekzekutive me shtet brenda shtetit të Kosovës për Serbinë e shumëçka që vetëm ëndërr do kishte parë Millosheviqi”, ka shkruar Avdyli.Ai thotë tutje se ironia më e madhe është poshtërimi që i bëhet Kosovës që të hapet debati për njohje reciproke.

PLANI I LAJÇAKUT PËR DIALOGUN

PLANI I LAJÇAKUT PËR DIALOGUN9 pika do të diskutohen mes palës serbe dhe kosovareSi pikë e fundit parashihet edhe debati për njohje reciproke

Gepostet von RTK am Donnerstag, 30. Juli 2020