Profesori i njohur : Rrini të qetë, çdo gjë do të shkoj mirë, Ja edhe sa ditë na duhet të vazhdojmë jetën normale


Profesor Isaac Ben Izrael Matematicieni kreu i programit të Studimeve të Sigurisë në Universitetin e Tel Aviv dhe kryetari i Këshillit Kombëtar për Kërkim dhe Zhvillim ka bere nje deklarate ndryshe nga te tjeret.

Ai thotë se numri i rasteve të reja të virusit arrin kulmin pas rreth 40 ditësh dhe nis e bie vetë duke shkuar në zero pas 70 ditësh, pa marrë parasysh se cilën pjesë të globit godet dhe pavarësisht faktit nëse vendet i mbyllin ekonomitë e tyre ose jo. Ndaj rrini te qete sepse cdo gje do te shkoje mire dhe cdo gje do qetesohet. “Unë kërkoj me forcë që të mos lejohen matematikanët – të cilët nuk dinë asgjë rreth biologjisë –që të përcaktojnë se kur duhet ta heqim bll. okimin”, u shpreh Barbash.

Ndaj duhete te presim dhe te bejme durim deri sa kjo gjendje te largohet ne kemi bere gjysmen e rruges dhe shpresojme se ne muajt ne vazhdim do qetesohet dhe ne do ktehemi perseri sic kemi qene ndaj duhet durim dhe kjo do kaloje.