Paralajmërohet të shpërthej një krizë e madhe pas përplasjes Turqi-Greqi, kjo do të ndodh me Kosovën


Profesori universitar, filozofi Blerim Latifi, ka paralajmëruar një shpërthim të një krize të madhe pas përplasjes Turqi-Greqi.Kjo përplasje sipas tij, është për shkak të burimeve të naftës nëndetare.Ai përmes një postimi në Facebook, shkruan se, në këtë përplasje implikohen edhe shtetet e fuqishme si SHBA, Rusia, BE, Egjipti dhe Izraeli.E pas gjithë kësaj, Latifi thotë se më askush nuk do të merret me Kosovës, pasi, siç shkruan ai koha më nuk punon për ne.

Një krizë e madhe është duke shpërthy në Mesdheun Lindor: përplasja Turqi -Greqi për burimet e naftës nëndetare. Kjo përplasje implikon shtete të fuqishme si Egjipti, Izraeli dhe kuptohet SHBA-të, Rusinë dhe BE-në. Shpërthimi kimik në Liban dhe rënia e qeverisë atje, fare lehtë mund të rinis ciklin e luftërave civile në botën arabe. Në këtë kontekst, është krejt e qartë se askush nuk do të ketë kohë të merret seriozisht me Kosovën. Koha nuk po punon për ne. Përkundrazi, gjithë tendencat flasin për të kundërtën. Kur kësaj i shtojmë faktin se as ne vetë nuk po punojmë seriozisht për veten, nuk është hiç vështirë të merren me mend se cilat do të jenë pasojat.