Paralajmërimi i ish amabasadorit të SHBA-ve në Serbi: Mund të ketë shkëmbimin territoresh


Ish-ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Beograd, William Montgomery ka vlerësuar se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq nuk duhet ta h umbasë shansin për ta arritur një marrëveshje në Washington në favor të Serbisë, duke theksuar se koha po mbaron.

Ai e arsyeton këtë duke shtuar se, siç thotë, ka shanse të mëdha që presidenti aktual i SHBA-së Donald Trump nuk do ta marrë një mandat tjetër dhe pasardhësi i tij, Joe Biden është në favor të Kosovës dhe shqiptarëve. Përpara takimit të 4 sht atorit midis zyrtarëve të Prishtinës dhe Beogradit në Washington, Montgomery vlerëson se m omenti tani është që të arrihet një zgjidhje midis vendeve, për të cilën thotë se do të përfshinte shkëmbimin e territoreve.