Pamjet E Rënda Nga Berati! Momenti Kur Punonjësi I Bashkisë Ra Nga Pema Dhe Humbi Jetën


Report TV publikon pamjet e ngjarjes së rëndë pasditen e djeshme në qytetin e Beratit kur një punonjës i bashkisë humbi jetën aks ident alisht, pasi ra nga pema që po priste. Ka qenë ora 16:40 në vendin e quajtur “Ura e Goricës”, kur 46-vj eçari Shkëlqim Metkaj banues në fshatin Kamçisht është ngjitur me shkallë për të prerë një pemë. Në momentin që pema ka rënë ka god itur shkallën, e cila ka përplasur punonjësin, që nuk ishte i lidhur.

Rënia nga lartësia ka qenë fata le, pasi si pasojë e dëmti meve të shumta ndërroi jetë në vend. Zona është e populluar dhe në atë moment të pranishëm në vendin e ngjarjes kanë qenë mjaft qytetarë që kanë vrapuar për t’i dhënë ndihmën e parë, por punëtori nuk arriti që të mbije tonte. Për ngjarjen është arr estuar inxhinieri i pyjeve K.B. 31 vj eç banues në lagjen Uznovë Berat.

Ai akuzohet se nuk kishte marrë masat e mbrojtjes në punë për si dhe nuk ka qenë prezent gjatë punës ku u rrë zua punonjësi i drejtorisë së Bujqësisë pranë Bashkisë Berat, i cili ndërrojë jetë. Materialet u referuan në Prokurorinë pranë Gjy katës së Shkallës së Parë Berat, për veprën pen ale “Shke lja e rregullave të mbrojtjes në punë”, parashikuar nga neni 289 i Kodit Pe nal. Vid eo më posh të.