Pagesat Marramendëse Të Aktorëve Turq Për Një Episod Të Një Seriali


Serialet turke janë të ndjekura në mbarë botën.Ato zgjojnë interes të madh edhe në trevat shqiptare, të cilët janë mjaft të njohur me kinematografinë turkeAktorët kryesorë të kinematografisë në Turqi duket se krenohet me pagesa të mira për rolet që luajnë.Varësisht nga suksesi i serialit, ata mund të paguhen edhe deri në mijëra euro për episod.

Ebru Sahin dhe Akın Akınozu paguhen me nga katër dhe gjashtë mijë euro për një episodTolgahan Sayisman, i njohur për shqiptarët edhe si bashkëshorti i bukuroshes shqiptare Almeda Abazi, thuhet se paguhet rreth nëntë mijë euro për një episodit “Kampioni”.Burçin Terzioglu, paguhet gjithashtu me nëntë mijë euro për një nga serialet e platformës “Netflix” ku luan.

Ndërsa Engin Akyurek mbetet një fenomen i kinematografisë turke, që paguhet me jo më pak se 27 mijë euro.
Engin Altan Düzyatan është gjithashtu një prej aktorëve më të paguar pagesa e të cilit shkon nga 15 mijë deri në 30 mijë euro për një episod.Burak Özçivit, i cili ka luajtur në “Dashuri e pafund”, thuhet paguhet më shumë se 40 mijë euro për një episod.