Osmani për Al Jazeera: DiaIogu duhet të ndodhë në mënyrë të barabartë, jemi dy shtete të pavarura


Sipas Osmanit, në këtë proces ka një numër parimesh jashtëzakonisht të rëndësishme, të cilat duhet adresuar.Sidoqoftë, presidentja thotë se negociatat në Bruksel duhet të zhvillohen në mënyrë të barabartë, pasi që të dy palët janë shtete të pavarura përballë njëra-tjetrës.“Ekzistojnë një numër parimesh jashtëzakonisht të rëndësishme që duhen adresuar dhe respektuar gjatë këtij procesi.”“Së pari, dialogu duhet të ndodhë në mënyrë të barabartë, sepse ne të dy jemi vende të pavarura dhe sovrane. Së dyti, dialogu duhet të respektojë integritetin territorial të Kosovës, sovranitetin dhe funksionimin e saj të brendshëm dhe mënyrën e ndërtimit të tij nga pikëpamja kushtetuese”, tha ajo.JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HASPRENI E MAR KET!NGUT ME POSHTE

Ajo po ashtu përmendi çështjen e personave të pagjetur, sigurimi i vendndodhjes së të cilëve, tha se është parim tjetër i dialogut.Dhe së treti, duhet të adresojë çështjet e drejtësisë. Për ne, duke u siguruar që ne të dimë vendndodhjet e personave të zhdukur, që më shumë se 1600 familje në Kosovë të dinë vendndodhjet e të dashurve të tyre është përparësia kryesore në këtë proces”, ka deklaruar ajo.JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT DUKE E HAP HASPRENI E MAR KET!NGUT ME POSHTE