Nuk do t’iu bjerë më bateria e telefonit/ Shpiket pajisja që do t’ua karikojë për 15 minuta, do të mbajë gjithë ditën


Smartfonët së shpejti mund të jenë në gjendje të rimbushen plotësisht brenda 15 minutave, pasi u prezantua një standard i ri i karikimit të shpejtë. Karikimi i shpejtë i Qualcomm 5, do të lejojë gjithashtu që telefonat të karikohen nga 0 deri në 50 % në vetëm pesë minuta, si dhe do të rritet siguria nga mbinxehja. Pajisja mund të jetë në treg në fund të këtij viti, dhe do të jetë në përputhje me më shumë se 250 telefona inteligjentë, por vetëm për Androids dhe jo iPhone.

Teknologjia ekuivalente e Apple e karikimit të shpejtë, ka arritur që në 30 minuta të merret një karikim prej 50%. Telefonat e përshtatshëm për Quick Charge 5 përfshijnë Samsung Galaxy S20 5G, LG V30 dhe Nokia 8. Përparimet e mëparshme të karikimit të baterive kanë zvogëluar kohën e karikimit në nivele të ngjashme gjithashtu.

Zhang Lei, menaxher i përgjithshëm i Xiaomi-t, tha:Quick Charge 5 ofron aftësi superiore të karikimit dhe zvogëlon prodhimin termik. Në të ardhmen, më shumë përdorues të Xiaomi-t do të jenë në gjendje të shijojnë përvojat e karikimit me shpejtësi të lartë, të sigurt dhe superior, të mundësuar nga Quick Charge 5.