Njoftimi i Ambasadës së Gjermanisë në Kosovë: Nga java e ardhshme, kosovarët nuk mund të hyjnë në Gjermani pa test

Passengers and a member of the Swiss Border Guard at customs, pictured at EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg in Basel, Switzerland, on September 29, 2017. (KEYSTONE/Gaetan Bally)
Flugreisende und eine Grenzwaechterin des Schweizer Grenzwachtkorps am Zoll des EuroAirports Basel Mulhouse Freiburg in Basel, aufgenommen am 29. September 2017. (KEYSTONE/Gaetan Bally)

Njoftimi i Ambasadës së Gjermanisë në Kosovë: Nga java e ardhshme, kosovarët nuk mund të hyjnë në Gjermani pa testTë gjithë mërgimtarët që janë në Kosovë dhe shkojnë në Gjermani nga java që vjen e kanë obligative për të bërë testin për Covid-19. Këtë e bëri të ditur me anë të një njoftimi Ambasada e Kosovës në Gjermani.“Të gjithë ata që kanë kaluar apo kalojnë pushimet në Kosovë- ju lutemi të keni parasysh udhëzimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Republikës së Kosovës”.

“Të gjithë ata qytetarë, që do apo duhet të kthehen nga Kosova në Gjermani- nga java që vjen Testet për Covid janë obligative”.“Në vijim mund të gjeni të gjitha pyetjet dhe përgjigjet e Ministrisë Federale të Shëndetësisë në Berlin për Testin që duhet bërë posa të hyni në Gjermani: Kujdesuni për veten dhe të afërmit tuaj: Distancë, Maskë, Higjienë!”, thuhet në njoftim.