Nëse planifikoni të udhëtoni në Gjermani mbani në mend këto 9 gjëra të pazakonta


Bota është plot me ligje të pazakonta, kështu që është e ndaluar të përtypni çamçakëz në Singapor nëse nuk përshkruhet nga një mjek.Nuk lejohet pështyma, fryrja e hundës dhe urinimi në vende publike.Në Shri Lanka, ju mund të ndëshkoheni nëse vendosni të bëni një selfie me një statujë të Budës dhe shumë shtete të Karaibeve, të tilla si Barbados, Shën Lucia dhe Shën Vincent, ndalojnë veshjen e rrobave maskuese. Edhe fëmijët nuk duhet të veshin këto rroba.Por ka edhe ligje të pazakonta shumë më afër – ju nuk keni nevojë të shkoni në një kontinent tjetër – mjafton të udhëtoni në Gjermani:Vrasja e grerëzaveNëse vrisni një grerëz, gjermanët mund t’ju gjobisin keq. Edhe pse vrasja është e ndaluar, gjobat nuk akuzohen pothuajse kurrë.

Lidhja me biçikletëÇiklizmi nën ndikimin e alkoolit (1.6 për qind ose më shumë) nuk lejohet në Gjermani. Ju mund të humbni patentën e shoferit dhe madje të bëni një test të vlerësimit psikologjik. Ata që dështojnë në provë mund të provojnë për vite me radhë se janë të shëndetshëm mendërisht para se të marrin përsëri patentën e shoferit.Protestoni me maskëNëse vendosni të protestoni në Gjermani, mos e bëni me maskë në fytyrë sepse është e ndaluar me ligj. Nëse policët e maskuar ju shohin, ata mund t’ju arrestojnë.Luftimi me jastëkëJastëkët mund të konsiderohen një armë potenciale ose pasive, shkruan Thelocal.de – ashtu si një jelek antiplumb, një armë e përdorur për vetëmbrojtje. Prandaj, kujdes pasi që dikush mos t’ju akuzojë për sulm.