Ne Qoftese Ju Keni Kete Bime Tek Shtepia, Atehere Ju Keni Ne Te Njejten Kohe Fa.Rmacine Ne Shtepi


Rozmarina është bimë shumëvjeçare me gjethe të holla, të forta e të përthyera paksa në qendër. Në pjesën e sipërme një e gjelbër e shndritshme ndërsa në të poshtmen është e bardhë në gri. Lulet ngjyrë blu çelin nga janari deri në maj.

Degët e gjethet nisin të mblidhen që nga janari, përgjatë gjithë verës e deri në maj. Prandaj edhe e shohim rozmarinën shpesh të pranishme në tregun e fshatarëve, në këto kohë. Është stimulues në raste lodhjeje të madhe dhe st.re.si. Ndihmon në rastet kur tretja është e ngadaltë.