Në këtë lagje të Kosovës kthehen 1500 serbe dhe vendosin flamujt në shtëpi, Hoti “Mbyll” sytë?


Me flamuj të Serbisë nëpër ballkone, 58 familje serbe pranuan çelësat e banesave dhe u kthyen në veri të Kosovës, saktësisht në komunën e Leposaviqit. / Ju ftojmë që ta hapni marketingun për 5 sekonda dhe shfaqen pamjet ekskluzive!Në ceremoni mori pjesë edhe ndihmësi i Gjuriqit, Petar Petkoviq, dhe deputeti i Listës Serbe, Slavko Simiq.

Por, siç shkruan RTK, ky duket se është vetëm fillimi i planit të Serbisë, për rikthimin e serbëve në veriun e Kosovës. Projekti që njihet si “Lugina e Diellit” në komunën e Zveçanit, tash duket se po shkon drejt përfundimit. Aty pritet të vendosen mbi 1 mijë e 500 familje të tjera serbe.