Ndodh ajo që shumë pak do ta besonin: MerkeI i jep mbështetje të fuqishme AIbin Kurtit


ot, gjatë ditës Kancelarja Angela Merkel dhe ish-Kryeministri Albin Kurti patën një bisedë telefonike. Gjatë bisedës ata shkëmbyen mendime për marrëdhëniet e ngushta bilaterale, përafrimin e reformave të Kosovës me Bashkimin Evropian, si dhe për situatën në rajon.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kancelarja Merkel i ofroi ish kryeministrit Kurti mbështetje në luftën kundër kor.rupsionit dhe programit të gjerë e ambicioz për reforma në vend që kishte gjatë qeverisjes. Në këtë kontekst, Republika Federale ofroi këshilla specifike nga ekspertë gjermanë. Merkel dhe Kurti diskutuan po ashtu edhe për luftën ndaj vir usit Co rona. Kancelarja Merkel i premtoi Kurtit se do ta shqyrtojë mbështetjen ndaj Kosovës për trajtimin e kësaj krize. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive