Mos kalo pa e uruar per shendet- 6-vjeçari fiton “luftën” me leuçeminë


John Oliver Zipay u di ag no stik ua me le uç em i në vitin 2016, por “luft ëta ri” nga Newbury në Shtetet e Bashkuara të Amerikës e gjeti forcën për të triumfuar. Ai u p ër ball me një udhëtim të gjatë, deri në seancën e tij të fundit, duke e hedhur pas krahëve së mu nd jen e rëndë.

Pas kthimit në klasë, në shkollën katolike Shën Helen në vendin e Ohio, John Oliver u përshëndet si një hero i vërtetë nga shokët e tij të klasës me shumë duartrokitje dhe ovacion në këmbë

Disa ditë më parë mjekët konfirmuan lajmin e shkëlqyeshëm të z h du k jes së së mun dje s dhe djaloshi mund të thuhet se është shëruar përfundimisht. Siç raporton shtypi lokal, në vitin 2016 fëmija u dia gno st ik ua me leu ce m i akute li mfo bl as tike, një ka n ce r i rrallë i g ja k ut që buron nga limfocitet.Trajtimi dhe ki mio tik a e kanë shastisur shumë vogëlushin, i cili për periudha të gjata mungonte në shkollë dhe u de ty ru a të qëndronte larg miqve të tij.

Megjithatë, John Olivero vazhdoi të studionte me ndihmën e mësuesve që e kanë ndjekur gjithmonë atë edhe nga distanca. Pas kësaj periudhe të gjatë trajtimi, djali më në fund u kthye në shkollë dhe mirëpritja që mori ishte ajo e një heroi të vërtetë.