Mjeku shqiptar në Gjermani: Koron’aviru’si është ftohje e zakonshme, Mos e dramatizoni…


Genc Kelmendi, mjek shqiptar në Shtutgart të Gjermanisë, bëri thirrje që të mos ketë p anik nga koronavirusi.Në një lidhje të drejtpërdrejtë me studion e “Ditari” në A2, ai tha se “Covid-19 nuk duhet të dramatizohet”.

“Vde kshmëria nga koronavirusi është shumë e ulët. Rreth 5% sëm uren rë ndë dhe vetëm 1% vd esin. Për njerëzit e shëndoshë nuk është kata strofë. Është një ftohje e zakonshme. Personat mbi 80 vjeç, që kanë sëm undje kronike, janë vi ktimat.Një person mbi 80 vjeç, që nuk ka pro bleme shëndetësore, e kalon pa problem”, tha mjeku. shi ko vid eon eKE TU