Mjeku popullor: “Dobësohu 5 kg për kaq ditë…” Dieta dhe kjo gjë që nuk e dinit, por që mund t’ju heqë dh.jamin shpejt!


Një nga mjekët popullorë më të dashur për publikun, Ylli Merja, këtë herë është ndalur tek një çështje shumë delikate e momentit që lidhet me peshën trupore të njeriut dhe kryesisht të femrave.

Ai thotë se të dobësohesh në mënyrë të natyrshme është një gjë pozitive pasi kjo lehtëson trupin, si edhe nuk të lejon të marrësh më kile shtesë ndaj dhe në këtë pikë ai kërkon vëmendjen pasi ka një formulë për të hequr kilet shtesë.

Sipas Ylli Merja-s, gjithkush duhet të jetë i vetë-dijshëm për atë që konsumon dhe është e këshillueshme që vazhdimisht të keni nën kontroll peshën tuaj trupore, dhe sigurisht të keni shumë motivim gjatë procesit të dobësimit i cili nuk kryhet asnjëherë sa hap e mbyll sytë.

Mjeku popullor kërkon t’ju bëjë të ditur se ju nuk duhet të mendoni se të hani pak do t’ju dobësojë. Jo, kjo teori duket si një gábim i madh pasi trupi i njeriut ka nevojë të ushqehet vazhdimisht dhe nëse ju ia pèngòni këtë fakt, jo vetëm që nuk do të dobësoheni, por më k.eq, ju do të sëm.ureni.Ndaj dhe ai sugjeron që të ndiqni një proces dobësimi të shëndetshëm.

Kështu, Ylli Merja shprehet se pas një kohë të gjatë që ka studiuar vlerat ushqimore të shumë ushqimeve, ka zbuluar një plan ushqimor që jo vetëm mund t’ju garantojë heqjen deri në 5 kg, por edhe në të njëjtën kohë nuk dë.mton aspak shëndetin tuaj.Ai këshillon të gjithë se është shumë e rëndësishme konsumimi i mëngjesit si vakti më i rëndësishëm, por në të njëjtën kohë edhe dreka dhe darka duhet të jenë të pajisur me ushqime me proteina dhe lëndët ushqyese që ka nevojë trupi.

Dieta e Ylli Merja konsiston në këtë plan ushqimor:Në mëngjes:Ju duhet të merrni një gotë uji bosh dhe brenda saj të hidhni kos pa yndyrë dhe më pas të shtoni një lugë me kafe me vaj të linit, një lugë gjelle me farat e chia-s, një lugë lafe me kanellë pluhur, një lugë të kafes me xhinxher pluhur si edhe më pas 1 lugë kafe me mjaltë natyral me pak sheqer.Këtë përzierje që ju krijuar lëreni për 15 minuta dhe më pas konsumojeni pasi gjatë kësaj diete, ky do të jetë mëngjesi juaj.