Ministri Serb Nëse e humbim Kosovën ne nuk mund të Ekzistojmë


Ministri i Inovacionit në Serbi, Nenad Popoviq është deklaruar se Serbia pa Kosovën nuk mund të e kzistojë.“Mendoj se me qëndrim të paqes por me argumente të fuqishme mund ta fitojmë gjithmonë atë që dëshirojmë. Gjëja me e rëndësishmja është ta caktojmë pikën e fillimit, pozicionit që është kryesori. Mendoj se duhet të jetë e ndarë dhe e pandryshueshme”, ka thënë ai në emisionin “Sputnik Intervieë”, shkruan B92, transmeton Indeksonline. HVP FOTEN 5 SVEKONDA DHE SHFVQEN PVMJET EKSKLVZlVE

Popoviq ka theksuar se Bashkimi Evropian nuk ka kapacitet të bind Kosovën për marrëveshjet.“Kjo kërkon respektimin e Kushtetutës tonë, Kushtetutës së Republikës së Serbisë, respektimin e të drejtës ndërkombëtare, mbi të gjitha Rezolutës 1244 të Këshillimit të Sigurimit në OKB. Ne ishim bashkëpunues, shqiptarët nuk e kanë bërë një hap të vetëm. Ndërsa, BE nuk ka bërë asgjë”, ka shtuar ai.HVP FOTEN 5 SVEKONDA DHE SHFVQEN PVMJET EKSKLVZlVE