Merkel kërkon seriozitet përballë pandemisë: Mund të përke qësohet muajt e ardhshëm


Kancelarja gjermane, Angela Merkel u ka bërë thirrje njerëzve që të vazhdojnë të kenë kujdes kundër koronav irusit dhe ka paralajmëruar se p andemia mund të përkeqësohet në muajt e ardhshëm.

Sipas saj, jeta nuk do t’i kthehet normalitetit derisa të zhvillohet v aksinë për sëm undjen COVI D-19, që shk akton ky vi rus.“Kjo është çështje serioze, ndër më seriozet ndonjëherë, andaj duhet ta trajtoni seriozisht”, ka thënë Merkel më 28 gusht, ndërkohë që shumë shtete evropiane po përballen me rritje të numrit të të in fektuarve në javët e fundit.