Mediat serbe merren me Albin Kurtin dhe bashkëshorten e tij, ja ҫfarë quajnë skandal


SKANDAL! Albin Kurti dhe gruaja e tij fitojnë më shumë se 60,000 euro në vit”, ky është titulli i mediave serbe, në një shkrim kushtuar liderit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurtit dhe bashkëshortes së tij, Rita Augestad Knudsen, transmeton “Bota sot”.Fituesi i zgjedhjeve të fundit parlamentare dhe udhëheqësi i lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti, me gruan e tij Rita Augestad Knudsen, me origjinë Norvegjeze, arritën vëmendjen e publikut këtë verë.

Në raportin e vitit të kaluar, Kurti raportoi se ai kishte 85,000 euro në bankën NDP, ndërsa gruaja e tij, në të njëjtën bankë, raportoi 10,000 euro për këtë vit.Ku u zhdukën 75,000 euro misterioze dhe spekulojnë se paratë u shpenzuan për blerjen e një apartamenti në Norvegji. Siç thuhet, banesa prej 400,000 eurosh ishte raportuar në kartelën e tyre të pasurisë në raportin e këtij viti, ndërsa nuk ishte në atë të mëparshmin.

Gjëja më interesante nga raporti i përmendur është se Kurti raportoi se ai fiton 19,000 euro në vit, ndërsa paga e gruas së tij, e cila aktualisht është e angazhuar në kërkime në fushën e terrorizmit dhe ekstremizmit, është dukshëm më e lartë dhe arrin në 42,000 euro.

Në biografinë zyrtare të gruas së Kurtit, Rita, mund të gjendet se ai merret me vlerësimin e rrezikut në lidhje me terrorizmin, ekstremizmin, radikalizimin, por edhe me të drejtën ndërkombëtare në Kosovë.