Mediat serbe: Ku e keni Erdoganin ju shqiptarët me mbrojtë Hashim Thaçin?


Dorëheqja e Hashim Thaçit, gjashtë muaj para përfundimit të mandatit presidencial, për shkak të ak uzave për kríme Iufte të iniciuara nga Gjykata Speciale në Hagë, hapi perspektiva të reja për udhëheqjen e Kosovës në marrë dhëniet me Presidentin turk Rexhep Tajip Erdogan.

Sipas asaj media, mungesa e ndonjë reagimi nga Erdogan në favor të Thaçit e bëri të dukshme natyrën strategjike të miqësisë së tyre, shkruan media serbe.Kosova pritet të ketë zgjedhje të reja vitin e ardhshëm dhe rezultati i tyre do të përcaktojë evolucionin e marrëdhënieve me udhëheqjen turke.

Sidoqoftë, përveç miqësisë tradicionale që lidh të dy vendet, në këtë fazë është e vështírë të identifikosh një politikan tjetër në Kosovë që mund të vendosë të njëjtën lloj marrëdhënie me Erdoganin siç bëri Thaçi.