Mediat botërore shkruajnë për kthimin e Thaçit në Kosovë: E quajnë pritje madhështore


Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi është rikthyer dje nga Ha ga në Kosovës pas intervistimit nga Gjy katën Spe ciale.Pritja e Thaçit në Kosovë u bë në mënyrë të veçantë në kufirin me Shqipërinë, ku qindra qytetarë kishin dalur ta presin nën moton “Mirë se vjen President” dhe “Të gjithë në pritje të heroit dhe paqes”.E kjo pritje bëri jehonë të madhe edhe tek mediet ndërkombëtare, ku kanë shkuar për pritjen e Thaçit nga qytetarët dhe e kanë cilësuar si madhështore.

New York Times, Washington Post, Abc News, AP press dhe shumë media të tjera prestigjioze shkruajnë që turma të mëdha njerëzish që kishin dalë për ta mirëpritur Thaçin dhe në mbështetje të lu ftës së UÇK’së për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.Më poshtë keni disa foto nga raportimi i tyre.