“Me trego si ta mbaj distancën….”/ Prôst’ítuta i shkruan letër kryeministrit dhe çme nd rrjetin


Anna Kouroupou, një punëtore s*ksi i ka shkruar një letër të hapur kryeministrit grek, Kyriakos Mitsotakis, ku citon, ndër të tjera, problemin me të cilin përballen punonjësit e s*ksit për shkak të pandèmisë së kôronavirusit.Kouroupou, e cila ka rreth 40 vjet që punon në këtë sektor është gjithashtu përgjegjëse për agjencinë e fuqizimit të punonjësve “Umbrella Athina”. Ajo i ka bërë thirrje kryeministrit grek që të japë ndihma ashtu siç jep për shtetasit e tjerë, duke theksuar se pr0stitucioni në Greqi është i ligjshëm. Kouroupout thotë se brenda pak ditësh ajo dhe kolegët e saj do të jenë të uritur dhe nëse do të rikthehen në pune do te thyejnë distancën sociale.

“Kryeministër, jam shumë i zemëruar. Mitsotakis, unë jam i dëshpëruar. Për 40 vj et – po e përsëris – kam qenë i përzemërt në detyrimet e mia ndaj jush. Për te gjithë ju. Nuk mund te punoj, ju nuk më lini dhe ju bëni mirë. Në këtë punë të veçantë – në mënyrë të veçantë ju e dini – që masa e distancës bie menjëherë!

POR unë nuk kam të drejtë për një euro të vetme, si ndihmë, kompensim? Jepni çfarëdo emri që dëshironi – edhe pse pr0stitucioni, siç shprehet ligji, është i ligjshëm në vendin tonë dhe me truket tuaja për kaq shumë dekada është bërë i paligjshëm. Kryeministër, brenda pak ditësh do të jem e uritur”.