Me Ne Fund Ekspertet Bejne Ndarjen : Buke Te Bardhe Apo Te Zeze Cilen Duhet Te Konsumojme ? Ja Pergjigjja


Ekspertët me anë të këtij artikullin na këshillojnë se cila bukë duhet të jetë pjese tryezës tonë, e bardha apo e zeza.Ja këshillat e tyre:Buka e bardhë-Buka e bardhë bëhet nga mielli i grurit i bardhë. Gruri vetë përbëhet nga: lëvorja, embrioni dhe endosporini. Emb. rioni është pjesa me përmbajtje të konsiderueshme të disa acideve lyrore, shumë cilësore dhe përmban vitaminën

E e cila mbron këto acide lyrore nga oksidimi, ku përfshihet dhe mbrojtja nga oksidimi i kolesterolit (ar. miku kryesor për ënet e gja. kut).Shty,pe rek.lame.n dhe vazh.do le.xo..Ndërsa lëvorja është shumë e pasur me fibra bimore dhe minerale, shumë të nevojshme për organizmin. Kur gruri bluhet për miell të bardhë, lëvorja dhe embrioni shkëputen dhe mbetet vetëm endospori.S