LAJMI I FUNDIT: Ngjarje e rende, Kjo gje shume e keqe po ndodhe ne Kosove!


Të papunëve në Kosovë gjatë pandemisë u janë shtuar edhe mbi 40 mijë qytetarë të tjerë.Jusuf Azemi, kryetar i Sindikatës së Pavarur të sektorit Privat thotë se gjendja në këtë sektor është tejet e rëndë.Pandemia Covid-19 pos që mori jetën e më shumë se 150 personave deri tash ka bërë që mijëra qytetarë të mbesin pa punë në Kosovë. Nga muaji mars kur u konfirmuan rastet e para me koronavirus, shumë biznese u mbyllën e disa të tjera u përgjysmuan stafin.

Si pasojë e masave parandaluese që u vendosën nga qeveria,percjell Postlajme Të papunëve në Kosovë gjatë pandemisë u janë shtuar edhe mbi 40 mijë qytetarë të tjerë.Azemi tha se sektori më i prekur është gastronomia që është detyruar të zvogëlojë numrin e punëtorëve për shkak të të ardhurave të vogla shtype reklamen dhe shiko videon e ketij shkrimi