LAJM HISTORIK! Shqiptarët Mund Të Kalojnë Në Serbi Vetëm Me Kartën E Identitetit, Nuk Do Ketë Më….


Lajm historik! Shqiptarët mund të kalojnë në Serbi vetëm me kartën e identitetit, nuk do ketë më….

Lajm historik! Shqiptarët mund të kalojnë në Serbi vetëm me kartën e identitetit, nuk do ketë më….Qeveria e Serbisë miratoi sot vendimin që u mundëson shtetasve të Shqipërisë të hyjnë në territorin e Serbisë vetëm me një kartë identiteti të vlefshme biometrike.Vendimi është rezultat i një marrëveshje të nënshkruar midis dy vendeve, e cila lehtëson qarkullimin e njerëzve, mallrave dhe kapitalit, raportojnë mediat serbe.

Zbatimi i këtij vendimi, siç thuhet, krijon parakushte shtesë për zhvillimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ekonomik, shkencor, arsimor, sportiv dhe kulturor midis dy vendeve.