Lajçak Kosova ende pa liberalizim situata spo ecën si duhet


18 vjet pas takimit të Selanikut, ku u shqiptua një deklaratë për të ardhmen e BE-së, ne ndodhemi në një situatë ku vetëm një shtet i Ballkanit Perëndimor është bërë anëtar i BE-se, me Serbinë që s’ka pasur përparime, të tjerët presin dhe dy të tjera shpresojnë ta marrin së shpejti. Kosova ende s’ka liberalizim të vizave, kjo tregon që situata nuk po ecën si duhet. Prandaj është e rëndësishme të nisim një dialog për normalizimin e marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë. Prandaj do të ketë shumë aktivitete këtë vit”, tha Lajçak. Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive

Lajçak tha se do të bëjë maksimumin për të përshpejtuar procesin e anëtarësimit e shteteve në Bashkimin Evropian. “Gjashtë partnerë të Ballkanit Perëndimor, kanë perspektivë të qartë për një anëtarësim të ardhshëm. Shpejtësia e procesit varet nga të dyja palët, është e rëndësishme që çdo shtet të ndihet i detyruar ndaj normave të BE-së dhe që është pjesë e zgjidhjes evropiane dhe jo pjesë e problemeve. Unë do të bëj maksimumin për të përshpejtuar këtë proces, kjo ka të bëjë edhe më reformat me shtetet anëtare të ardhshme”, tha ai. Hap fotën 5 svekonda dhe te shfvqen pvmjet eksklvzive