Kjo që u zbulua për Hashim Thaqin e Rugovën, do t`ju habisë edhe ju!


Kjo që u zb ulua për Hashim Thaqin e Rugovën, do t`ju hab isë edhe ju!Publicisti Idriz Zeqiraj në një intervistë dhënë më parë për gazetën “Bota sot” ka folur rreth asaj se a po i falë Presidenti Hashim Thaçi territoret Serbisë. Ai ka folur për periudhën e qeverisjes së presidentit Ibrahim Rugova, ku ai kishte kun dërshtuar që Hashim Thaçi të bëhet kryeministër.Zeqiraj thotë se “Presidenti Rugova, si për shumëçka, edhe për Hashimin, bëri parashikimin e saktë: “Disa njerëz nuk duhet lejuar kurrë të ngrítën në pushtet, sepse janë të rrezíkshëm për Kosovën”.

Idriz Zeqiraj: Vendet me traditë shtetërore, bëjnë shumë kujdes në përzgjedhjen e kuadrit drejtues të institucioneve, në veçanti, të presidentit të shtetit. Në Kosovë, përzgjedhja e kuadrit, qofshin ata qeveritarë, deputetë, “liderë” të partive politike, është për t`u qarë, sho kuese. Kulmon zgjedhja e Hashim Thaçit, i cili nuk përmbushë as elementin bazë, siç përcakton neni 1 dhe 2 i Kushtetutës të Kosovës: 1. Përfaqësues i unitetit të popullit; 2.

Mbrojtës i territorit tokësor të vendit. Përku ndrazi, Hashim presidenti, jo vetëm nuk përfaqëson unitetin e popullit, por është për çarës i popullit! Këtë e ka filluar me sabotimin e Marr ëveshjes të Osllos dhe vazhdon të jetë konseguent edhe sot e gjithë ditën, në rolin për çarës të popullit. Presidenti Rugova, si për shumëçka, edhe për Hashimin, bëri parashikimin e saktë: “Disa njerëz nuk duhet lejuar kurrë të ngrítën në pushtet, sepse janë të rrezíkshëm për Kosovën”.

Dhe, fjalën e kishte, pikërisht, për Hashimin, të cilin, vëtet, nuk e la të bëhet as kryeministër. Tashmë, rrezíkshmërinë e Hashimit, po e provon në kurrízin e tij populli i Kosovës. Me nënshkrimin e marr ëveshjes për demarkacionin, shënimin e vijës kufitare me Malin e Zi, Hashim Thaçi i dhuroi 8.200 hektarë tokë fqinjit. Me kërkesën kamuf luese për “korrígjim të kufinjëve” me Serbinë, Hashimi po legalizon faljen e një pjese të territorit të vendit Serbisë. Mjerisht, populli i Kosovës vazhdon të gjumojë, edhe përballë kësaj gj ëme të madhe.(BS)