Kjo ishte fjala e fundit që të prek në zemër nga Ibrahim Rugova para se të vdíste


Presidenti historik i Kosovës vuante nga një sëmundje e rëndë e cila ishte edhe vdek jeprurëse për të. Rugova vuante nga kan ceri në mushkri. Edhe pse ishte díagnostífikuar më këtë sëmundje, Rugova nuk e ndali aktivitetin e tij politik, duke i prirë delegacionit kosovar në negociatat për pavarësinë e Kosovës.

Ndonëse sëmundja e kishte quar në prag të vde kjes, Rugova sipas djalit të tij, Mendimi nuk dorëzohej. Ish presidenti shpresonte se do ta kalojë edhe këtë sfídë dhe ishte i bindur se do jetë sërish në gjen dje t’i prij delegacionit kosovar në negociatat që zhvilloheshin në Vjenë.

Mendimi, djali i madh i presidentit ka treguar cila ishte fjala e fundit e Rugovës. “Fjalët e tij të fundit janë kanë me shku në Vjenë…”, ka thënë Mendimi.