Kjo ishte deklarata e Erdogan për Shqiptarët që “dridhi“ Ballkanin!


Kjo ishte deklarata e Erdogan për Shqiptarët që “dridhi“ Ballkanin!Kryeministri i Turqisë, Recep Tayip Erdogan kércénon Maqedoninë dhe Ballkanin me shpérbérje nëse të drejtat e shqiptarëve nuk respektohen.Në një intervistë për kanalin shteteror turk, TRT ai deklaroi se Turqia do mbështesë vellezërit shqiptarë nëse do jete e nevojshme me trúpa ushtarake

Erdogan shtoi më tej se populli shqiptar ka të drejtën e vetëvendosjes per krijimin e nje shteti te madh shqiptar , dhe se UÇK nuk është organízatë re bele dhe ter roriste por vullneti i shqiptarëve për të mbrojtur trojet e tyre.Ai u shpreh se trúpat kombëtare turke janë në gadíshmëri dhe se do të ndíhmojnë shqiptarët për çlírimin e trojeve shqiptare.Kjo deklaratë ka bërë që ministrat e jashtëm të Serbisë dhe Greqisë të rea gojnë ashpër.