“Kjo i tr onditi të gjithë”/ Ministri turk sqaron gjithçka: Ja pse e tërhoqëm anijen!


Ministri i jashtëm turk, Mevlüt Çavuolu d eklaroi se Ankaraja nuk është t ërhequr nga m isioni i ssaj eksplorues në Mesdhe. Sipas tij, anija ‘Oruç Reis’ është ank oruar në br igjet e Antalias për mirëmbajtje r utinë. Duke folur në një tr ansmetim të drejtpërdrejtë në NTV, Çavuolu tha anijet ‘Yavuz’ dhe ‘Barbaros’ vazhdojnë të kryejnë misionin e tyre në zonë, ndërsa Oruç Reis shkoi për mirëmbajtje.

Çavusoglu paraqiti edhe një hartë të ujërave t erritoriale greke dhe turke në Egjeun Lindor duke theksuar se këtë ia paraqiti edhe Sekr etarit të Shtetit Mike Pompeo.“Kur ia paraqita këtë hartë Pompeos, ai më tha se e dinte situatën. Atëherë p resim që të sillen sipas kësaj situate”, tha Çavusoglu duke theksuar se nëse Greqia nuk heq dorë nga kjo hartë, nuk ka se si të ulet t ensioni në rajon.