Kjo është e papritur, Ja çka thotë Merkel për Kosovën

July 21, 2011 – Brussels, BXL, Belgium – Germany’s Chancellor Angela Merkel during a news conference at the European Council building at the end of an euro zone leaders crisis summit in Brussels, Belgium on 2011-07-21 by Wiktor Dabkowski (Credit Image: © Wiktor Dabkowski/ZUMAPRESS.com)

Gjermania ka shënuar rr ítje të rasteve me k oronavirus në tri javët e fundit, ndërsa kancelarja Angela Merkel paralajmëron se nuk do ketë lehtësime të mëtejshme të mas ave kufízuese. Të mërkurën, numri i rasteve pozítive u rrít në mbi 1,500 duke e çuar totalin në 226 mijë.

Sipas autoriteteve, 39% e rasteve u importuan nga jashtë dhe si vatra kryesore të ínf eksíonit janë identifikuar Kosova, Kroacia dhe Turqia. “Jemi në mesin e p andemisë. Vi rusi është mes nesh edhe pse i padukshëm. Vëmë re se shtimi i lëvizjeve dhe i kontakteve mes njerëzve po i rrít rastet e reja. Këtë trend duhet ta ndalim,” u shpreh kancelarja Merkel.