Këtë askush nuk e priti nga Kryeministri Hoti, ja çfarë deklarate jep ai


Këtë askush nuk e priti nga Kryeministri Hoti, ja çfarë deklarate jep aiKryeministri Avdullah Hoti nuk e ka mohuar mundësinë e përfshirjes së Partisë Demokratike të Kosovës në qeverinë e udhëhequr nga ai, shkruan Reporteri.net.Por ai ka thënë se në rast se konfirmohet ak takuza ndaj presidentit Hashim Thaçi do të duhej të zgjerohej koalicioni.

“Nuk ka asnjë ndryshim në skenën politike. Qeveria është kapacitete të plota kushtetetuese, presidenti është në kapacitete të veta kushtetuese, duke e kryer detyrën.Por duhet të jemi realist se pas këtyre zhvillimeve me Gjykatën Speciale mund të krijohet situatë e re politike, kur le të të supozojmë se duhet të zgjidhte një president i ri, ku duhen 80 vota në Kuvend. Por nuk jemi në atë sit uatë.

Nuk mund ta them asnjë gjë, në këtë moment qeveria po e vazhdon punën në në bazë të marr ëveshjes së koalicionit dhe Kushtetutës pa asnjë ndryshim.”, tha ai në T7.“Nëse krijohet një sutuatë e rë të cilën nuk do ta doja ku presidenti jep dorëheqje, por nëse krijohjet një situatë e re janë dy mundësi ose for cat politike të bëhen bashkë dhe ta zgjedhin presidentin ose vendi të shkojë në zgjedhje.”, tha Hoti.